ناتوانی آمریکا از اقدام جدی
دونالد ترامپ که در ابتدا نشان می داد آماده است برای نابودی برنامه موشکی کره شمالی به جنگ با این کشور نیز متوسل شود، پس از آنکه مقامات کره شمالی به هشدارهای وی توجهی نکردند و حتی آزمایش های موشکی متعددی را انجام دادند، رئیس جمهور تازه کار آمریکا مجبور شد، لحن خود را نرم تر کند. آمریکا به این مسئله واقف است که در صورت هر گونه رویارویی نظامی، کره جنوبی و ژاپن متحدان اصلی واشنگتن بیش از همه ضرر خواهند کرد، زیرا کره شمالی نشان داده که آماده است به هر اقدامی پاسخ دهد و در صورت حمله به این کشور، قادر است خاک متحدان آمریکا را مورد هدف قرار دهد. کره شمالی دو دهه است که تحت شدیدترین تحریم های اقتصادی قرار دارد و چیزی برای از دست دادن ندارد و برای حفظ موجودیت و تمامیت ارضی خود به هر اقدامی دست خواهد زد. ژنرال های آمریکایی نیز به خوبی می دانند که راه حل بحران شبه کره، نظامی نیست و رفتن آمریکا به این سمت می تواند دردسرهای بزرگی را برای این کشور به دنبال داشته باشد.
به رغم لفاظی های ترامپ برای مقابله نظامی با پیونگ یانگ، واشنگتن تحریم اقتصادی نیز علیه کره شمالی انجام نداد و حتی شورای امنیت سازمان ملل نیز از صدور قطعنامه جدید علیه آزمایش های موشکی کره شمالی خودداری کرد و تنها به محکوم کردن این آزمایش ها بسنده کرد. ترامپ پیش از این در سخنانی با باهوش خواندن رهبر کره شمالی و دعوت از وی برای مذاکره درباره برنامه موشکی این کشور، گفته بود که دیدار با کیم حونگ اون برای او افتخار است.
باتوجه به کمبود اطلاعات از میزان قدرت نظامی کره شمالی، آمریکا نمی تواند با اقدام پیش دستانه موشک های کره شمالی که در مناطق کوهستانی و تونل ها مخفی شده اند را نابود کند، اما در صورت وقوع جنگ، پیونگ یانگ می تواند پایگاه های واشنگتن در منطقه را مورد هدف قرار داده و تلفات سنگینی را به متحدان این کشور وارد کند. از طرفی، سئول، پایتخت کره جنوبی تنها ۲۴ کیلومتر با مرز فاصله دارد و جمعیت ۱۰ میلیونی این شهر می تواند مورد هدف پیونگ یانگ قرار گیرند تا حمله احتمالی از سوی واشنگتن را تلافی کند. لذا با در نظر گرفتن همه این احتمالات، بسیار بعید است که آمریکا به سوی جنگ با کره شمالی برود و بلکه و تلاش خواهد کرد از راه های دیپلماتیک و یا حربه افزایش تحریم ها، بحران کره شمالی را پایان دهد.
اکنون ترامپ که از اقدام جدی برای مهار کره شمالی درمانده شده است، دست به دامان چین شده تا با کمک این کشور، پیونگ یانگ را به توقف برنامه اتمی اش وادار کند. با عقب نشینی ترامپ از تصمیم اقدام نظامی علیه کره شمالی، اخیرا اخباری منتشر شده است که واشنگتن سعی دارد با ترور بیولوژیک رهبر کره شمالی، آن را وادار به توقف برنامه موشکی اش کند؛ اقدامی که پیونگ یانگ به شدت آن را محکوم کرده و نسبت به عواقب این کار به واشنگتن هشدار داده است
- ۹۶/۰۸/۲۸