وبلاگ پژوهشی ایلیا تابنده دوست

The Weblog of Ilya Tabandeh Doust

احتمالات در چیکن استراتژی

يكشنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۶، ۰۲:۳۹ ب.ظ

.برخورد: زمانی که هیچ یک از طرفین حاضر به برگشت از موضع خود نباشد، احتمال تصادف و (برخورد) مطرح خواهد بود.

۲عبور: زمانی که یکی از طرفین، موضع خود را تعدیل کند، در آخرین لحظه، از مقابل حریف کنار رفته و در نتیجه طرفین از کنار هم (عبور) می کنند.

۳توقف: زمانی که هر دو طرف، در آخرین لحظه، موضع خود را تعدیل کنند و ترمز نمایند، هر دو اتومبیل سپر به سپر، رودروی یکدیگر (توقف) می کنند.

.4عقب نشینی: زمانی که یکی از طرفین، از موضع خود برگشته، اما به دلیل باریکی گذرگاه امکان کنار رفتن از مقابل حریف و عبور را نداشته باشد، ابتدا توقف نموده، و برای اجتناب از برخورد، اتومبیل خود را در وضعیت (دنده عقب) قرار داده و با سرعت (عقب روی) و (عقب نشینی) می کند. چیکن استراتژی، برای آمریکا یک دکترین در سطح عملیاتی و برای ایران یک دکترین در سطح استراتژیکی است.


    دونالد ترامپ که به خیال خود با تهدیدهای نظامی سعی در تغییر رفتار کره شمالی داشت، در مقابل جسارت سران پیونگ یانگ که با آزمایش های موشکی وقعی به لفاظی های او نگذاشتند، از مواضع خود عقب نشینی کرد و با نرم تر کردن لحن خود از راه حل دیپلماتیک برای حل بحران موشکی کره شمالی سخن گفت.  


    در یک ماه گذشته روابط آمریکا و کره شمالی وارد فاز جدیدی از تنش‌ها شده است. این تنش ها که در پی آزمایش های موشکی کره شمالی شکل گرفت، سبب شد تا آمریکایی ها به اعزام ناوگروه «کارل وینسون» به بخش غربی اقیانوس آرام در مجاورت شبه جزیره کره، اقدام کرده و پیونگ یانگ را به حمله اتمی تهدید کنند و همین مسئله نگرانی ها را نسبت به فاجعه جدید اتمی در شرق آسیا افزایش داد. هرچند با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا پیش بینی می شد واشنگتن ده ها هزار نیروی نظامی خود از شبه جزیره کره را خارج کند، اما برخلاف تصورات، ترامپ نه تنها نیروهای آمریکایی را از این منطقه خارج نکرد، بلکه با اعزام نیروهای جدید برای مقابله با تهدیدات موشکی کره شمالی به تشدید تنش ها دامن زد.


    ترامپ ماه گذشته این گونه وانمود می کرد که برای پایان دادن به بحران موشکی کره شمالی جدّی است و حتی در این زمینه به مقامات چین هشدار داد که در صورت عدم همکاری به تنهایی این مسئله را فیصله خواهد داد و برای جدّی بودن در این مسئله، رزمایش های دریایی با ژاپن و کره جنوبی برگزار کرد و این پیام را به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی داد که واشنگتن این آمادگی را دارد تا در صورت نیاز به جنگ متوسل شود، اما این هشدارها نه تنها تاثیری در رفتار پیونگ یانگ نداشت، بلکه کره شمالی بدون توجه به تحرکات نظامی آمریکا، آزمایش های موشکی خود را افزایش داد و حتی آمریکا را به جنگ اتمی تهدید کرد.


   همین اقدامات متهورانه رهبر کره شمالی سبب شد ترامپ از مواضع اعلانی خود عقب نشینی کند و از گفتگو با کره شمالی و دیدار با رهبر این کشور سخن بگوید، اما کره شمالی همزمان که آمادگی خود را برای گفتگوها اعلام کرده است در کنار آن به توسعه زرادخانه موشکی نیز اقدام می کند.  


   کره شمالی که برای نشان دادن قدرت نظامی خود هر چند ماه یکبار آزمایش موشکی انجام می داد، با ورود ترامپ به کاخ سفید در مدت چهار ماه اخیر ۶ بار آزمایش موشکی انجام داده است که آخرین آزمایش موشکی این کشور روز یکشنبه (۲۴ اردیبهشت) انجام شد که گفته می شود نوعی از موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای بود. هرچند پیش بینی می شد با انتخاب رئیس جمهور جدید کره جنوبی، پیونگ یانگ آزمایش های موشکی خود را برای مدتی متوقف کند، اما آزمایش بالستیکی اخیر نشان داد که بحران در منطقه همچنان پابرجاست.   

   تحرکات آمریکا و متحدانش در منطقه سبب نگرانی بسیاری از کشورها از جمله چین شده است، زیرا آنها نگران هستند که تنش ها در این نقطه از جهان از کنترل خارج شده و جنگ منطقه ای را ایجاد کند و ناخواسته پای قدرت های جهانی مثل چین و روسیه نیز به این درگیری ها کشیده خواهد شد، چرا که هر گونه جنگی در این منطقه می تواند شعله جنگ اتمی منجر شود.



  • ۹۶/۰۸/۲۸
  • ایلیا تابنده دوست

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی